به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به هفتمین «جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر» آمده است: ریشه های تاریخی هنر در ایران زمین، به ویژه هنرهای تجسمی، بر هیچ کس پوشیده نیست. این هنرها سده ها را پشت سر نهاده و در مهد فرهنگ و هنر بالیده و نمونه های منحصر به فردی را بر جای نهاده و در دوره معاصر به خوبی با هنر مدرن تلفیق شده اند و در مسیر بالندگی هر روز چشمه و کرشمه ای نو می آفرینند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه پیام خود آورده است: امروز ظرفیت های کم نظیر هنرهای تجسمی بیش از پیش در نمایشگاه ها و جشنوارههای متعدد و متنوع تجلی یافته است و با پیشینه فرهنگی بومی، تحولات هنر معاصر جهان را نیز دیدبانی می كند تا هنر، با رنگ و بوی ایرانی زبان جهانی پیدا كند.
بخش مهمی از ظرفیت بالقوه اقتصاد هنر در این گروه از هنرها نهفته است و درصورتی که به فعلیت برسد ارزش افزوده آن رونق اقتصادی را در این عرصه رقم خواهد زد. پس ضروری است كه گالریها و موزههای معتبر، بیش از گذشته میزبان آثار هنرمندان ایرانی شوند و با حضور فعال در عرصه بین المللی نقش بایسته خود را در دیپلماسی فرهنگی و گفت و گوی ملت ها و كشورها ایفا نمایند.
در ادامه این پیام آمده است: جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گام هفتم با رویکردی متفاوت از دوره های گذشته و در تعامل با انجمن ها و نهادهای هنری، بخش مهمی از داشته های حرفه ای نسل های مختلف را در گرایش های گوناگون به نمایش می گذارد و با نگاهی فراگیر منتخبی از آثار هنری متنوع را از نظر فرم، تکنیک و محتوا برای مخاطبان گزینشگر امروز ارائه می کند.
در جشنواره امسال هنر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به عنوان دو جریان اصلی پدیدآوری در این چند دهه حضور پررنگی دارد و نقش هنر را در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی ودفاع مقدس یادآوری می کند.
تاکید جشنواره هفتم به نمایش آثاری با موضوع پیامبر رحمت، حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) و آثاری كه خشونت را نفی می كند و صلح و دوستی را فریاد می زند بیانگر آن است که زبان هنر گویاترین و برترین زبان گفت و گو و زمینه ساز دوستی ملت هاست.
جنتی در پایان این پیام نوشته است: از همراهی هنرمندان گرانقدر و مشاركت انجمن ها و نهادهای هنری و تلاش همكارانم در معاونت امور هنری در برگزاری هفتمین «جشنواره هنرهای تجسمی فجر» سپاسگزارم و امیدوارم با تقویت بنیان های تعامل و مشاركت در برپایی رویدادهای هنری، روزهای زیباتر، امیدبخش تر و روشن تری را فراروی هنرهای تجسمی شاهد باشیم.
هفتمین «جشنواره هنرهای تجسمی فجر» با بیش از یک هزار اثر در رشته های خوشنویسی، نگارگری، مجسمه سازی، سفال و سرامیک هنری، پوستر، کاریکاتور ، عکاسی و تصویرگری 14 بهمن ماه در موسسه فرهنگی هنری صبا آغاز به کار کرد.
نمایشگاه بخش انقلاب و ایثار و شهادت نیز از برنامه های هفتمین «جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر» است که با 22 عکس انقلاب، 30 نقاشی انقلاب و 37 اثر نقاشی و تصویرگری با موضوع ایثار و شهادت در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شده است.
نمایشگاه «پیامبر مهربانی» از برنامه های هفتمین «جشنواره هنرهای تجسمی فجر» نیز امروز یکشنبه 19 بهمن ماه ساعت 16 در خانه هنرمندان ایران گشایش می یابد.
نظر شما